Onze docenten

Doe waar je gelukkig van wordt! ‘Als je iets echt wilt, dan kun je alles!’

Leonie Wintjes

Toen ik tijdens de afscheidsmusical van groep acht een grote rol kreeg, wist ik het zeker: later speel ik in een musical. Deze droom heeft mijn studiekeuzes bepaald. Tijdens mijn examenjaar op de middelbare school volgde ik de vooropleiding Muziektheater aan het Conservatorium in Arnhem. Na dat jaar besloot ik naast het zingen ook meer met toneel te willen doen. Een opleiding aan de KleinkunstFactory in Tilburg was daarom de volgende stap. Hier schreef ik mijn eigen cabaretvoorstelling. Daarna volgde ik de Dutch Adademy of Performing Arts in Den Haag.

Tijdens een stage bij muziektheater Briza in Den Haag gaf ik workshops aan kinderen. Daar ontdekte ik dat ik lesgeven net zo leuk vond als het optreden zelf. Heerlijk om je passie en enthousiasme met anderen te delen! Ik denk nog vaak terug aan mijn eerste zangdocent ‘Jos van Eyck’. De passie voor het vak straalde van hem af en ik hoop datzelfde enthousiasme naar mijn leerlingen uit te stralen.

Na mijn opleiding heb ik een aantal jaar als actrice en zangeres bij de Efteling gewerkt. Ook gaf ik muziek-, dans- en dramalessen in het voortgezet onderwijs bij Metameer in Boxmeer. Nu werk ik als ondersteuning bij groep 1/2 van Jenaplanbasisschool De Peppels & De Canadas in Boxmeer en sinds 2014 ben ik eigenaar van musicalschool Étoile.

‘Als je iets echt wilt, dan kun je alles!’


Marleen Bloemen

Dansen is mijn passie al van kleins af aan. Tijdens mijn eerste voorstelling, verkleed als beertje, danste ik als vijfjarige voor de ijskoningin. Het machtige gevoel van op een groot toneel staan heeft me geraakt en geïnspireerd om dansen als een rode draad door mijn leven te laten lopen. 

Na de opleiding tot verpleegkundige ben ik de dansopleiding gaan doen om les te kunnen geven. Ik vind het heerlijk om al mijn ideeën en creativiteit te gebruiken binnen de lessen en de voorstellingen. De kick is om ieder kind te zien groeien, niet alleen in techniek maar ook in persoonlijkheid. 

Als kind heb ik zelf ook bij Étoile lessen gevolgd. Daarna mocht ik met een collega de musicalschool voorzetten. Sinds 2014 is de musicalschool overgegaan naar Leonie. Maar de connectie met Étoile is altijd gebleven. Hier ligt een groot deel van mijn hart. Uit dansles geven haal ik veel persoonlijk geluk. 

‘Groot of klein, ontdek jezelf bij Étoile’


Daphne Croese

Mijn passie voor theater is al jong begonnen. Toen ik 6 jaar was, startte ik met het volgen van musicallessen bij Étoile. Al snel kwam ik erachter dat ik toneelspelen het allerleukste vond om te doen. Op de middelbare school bleef ik daarom musicalles volgen en trad ik regelmatig op met een theatersportgroep. Na de havo ging ik naar de pabo. Tijdens de minor ‘Drama en theater in het onderwijs’ leerde ik veel op het gebied van spelen en begeleiden. Ik schreef een kindervoorstelling en speelde deze voorstelling op verschillende basisscholen. Na het volgen van de minor wist ik het zeker: ik wilde doorgaan met acteren en theaterlessen geven.

In 2021 startte ik met de opleiding Docerend theatermaker aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier leerde ik dat theater meer is dan een voorstelling binnen vier muren. Het is een manier om elkaar te leren kennen en verschillende werelden te verbinden. Ik vind het fantastisch om de leerlingen op een speelse manier uit te dagen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Naast Étoile, ben ik werkzaam als leerkracht op Jenaplan basisschool de Peppels en de Canadas in Boxmeer.

‘Drama is het leven waar de saaie stukjes uit zijn gelaten’


Isabelle Verhoeven

Van kleins af aan heb ik al een grote passie voor zingen, dansen en acteren. Toen ik drie jaar oud was ging ik voor het eerst op balletles. Vanaf mijn elfde heb ik zelf ook lessen gevolgd bij Musicalschool Étoile en kreeg ik les van Marleen en Leonie. Ik heb het hier altijd erg naar mijn zin gehad en vind het erg leuk dat ik nu, een paar jaar later, als docent terug mag keren naar Étoile. 

Op mijn zestiende begon ik met mijn studie aan de Nederlandse Musical Academie. Tegelijkertijd volgde ik de vooropleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en was ik zangeres en danseres in popgroep The Teenz. Twee jaar later werd ik aangenomen op mijn droomopleiding: de bachelor Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Tijdens deze opleiding heb ik me ontwikkeld tot de artiest die ik vandaag de dag ben. Ook kreeg ik tijdens de opleiding de kans om de rol van Sandy te spelen in de musical Grease

In 2021 kwam mijn droom uit: ik speelde in een grote musical. Ik was te zien in ZODIAC de Musical. Aansluitend mocht ik aan de slag in het ensemble van The Sound of Music van Stage Entertainment. 

Op dit moment geef ik les in verschillende studio’s in Nederland. Het is enorm leuk om les te geven en ieder kind te zien groeien. Ik begin mijn lessen altijd met een dosis positieve energie en hoop hiermee de kinderen te inspireren, enthousiast te maken en ze een veilig gevoel te geven. 

‘Vind je talent bij Étoile en laat het groeien’

Zo bereik je ons

Leslocatie 

De Driewiek
Jeroen Boschstraat 49
5831 VV Boxmeer

Contact

leonie@musicalschooletoile.nl
06 45370212

Postadres & Zanglessen

Zangstudio Leonie Wintjes
Raaf 23
5831 NN Boxmeer

Facebook

Like je ons ook op facebook?

© 2022 Musicalschool Étoile